Vastuullisuus

Pieniä tekoja, isoja vaikutuksia!

Me Koivuniemen Herran farmilla sitoudumme työskentelemään kestävämmän matkailu-Merikarvian ja matkailu-Suomen puolesta.

Matkailutoimijoiden yhteiset periaatteet ovat kannanotto yhteistyöhön, ekologiseen ja kulttuuriseen kestävyyteen, kulttuuriperintöön sekä sosiaaliseen kestävyyteen ja hyvinvointiin. Periaatteilla otetaan kantaa toimien pitkäjänteisyyteen ja paikallisuuteen, laatuun, turvallisuuteen sekä ilmastonmuutokseen ja resurssiviisauteen. Lisäksi panostetaan vastuullisuusviestintään, taloudelliseen kestävyyteen ja kilpailukykyyn. Näihin periaatteisiin myös sitoudutaan!

1. Teemme reilua yhteistyötä
2. Huolehdimme luonnosta
3. Kunnioitamme kulttuuriperintöä
4. Edistämme hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa
5. Suosimme paikallista
6. Panostamme turvallisuuteen ja laatuun
7. Huomioimme ilmastovaikutukset
8. Viestimme avoimesti
9. Kehitämme jatkuvasti yritystoimintaamme
10. Sitoudumme kestävän matkailun periaatteisiin

SUSTAINABLE TRAVEL FINLAND

Maalaishotelli Hanna & Magnukselle myönnettiin Sustainable Travel Finland-merkki kesällä 2023. Visit Finlandin hallinnoima merkki edistää kestävää matkailua Suomessa. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden. Merkin tavoitteena on mm. viestiä helpommin ja yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana ja helpottaa matkailijoiden valintoja. Jotta matkailuelinkeino pystyy vastaamaan muuttuvaan kysyntään ja kasvamaan jatkossakin, on kehityksen oltava kestävää.

Lisätietoja:

EU ECOLABEL / EU-YMPÄRISTÖMERKKI

Maalaishotelli Hanna & Magnukselle myönnettiin Ecolabel-merkki keväällä 2022, kolmantena majoituskohteena Suomessa. EU-ympäristömerkityssä majoitusliikkeessä suositaan uusiutuvaa energiaa, vähennetään energian- ja vedenkulutusta, minimoidaan jätteiden määrää ja suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita. Merkki auttaa kuluttajaa tekemään ympäristön kannalta hyviä ostopäätöksiä kertomalla puolueettomasti palvelun pienemmästä ympäristökuormituksesta, turvallisuudesta ja laadusta. Pyrkimyksenä on vähentää kulutuksen ja tuotannon kielteisiä vaikutuksia ympäristöön, terveyteen, ilmastoon ja luonnonvaroihin. Suomessa merkkiä hallinnoi Ympäristömerkintä Suomi Oy.

Lisätietoja Ecolabelista löydät täältä.
Lisätietoja maalaishotelli Hanna & Magnuksesta löydät täältä.
Varaa huone verkkokaupastamme 24/7.

WELCOME CYCLIST-TERVETULOA PYÖRÄILIJÄ -TUNNUS

Koivuniemen Herran farmilla on nyt myös Tervetuloa pyöräilijä -tunnus! Se on suunniteltu helpottamaan pyörämatkailijan elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita. Pyöräily-ystävälliset yritykset toivottavat pyörämatkailijan tervetulleeksi rapaisenakin ja tarjoavat heille turvallisen pyörän säilytyksen, pumpun ja perustyökalut, latauspisteen sekä tietoa alueen reiteistä, palveluista ja pyöräpalveluista.

RUOKAA SUOMALAISISTA RAAKA-AINEISTA

Suomalaisen ruoan tuottaja mahdollistaa maukkaan, puhtaan ja turvallisen ruoan lautasillemme, jota mekin haluamme asiakkaillemme tarjota. Farmilla keittiön tarjoiluissa käytämme vain suomalaista lihaa ja maitotuotteita, lihajalosteita, kananmunia sekä marjoja. Lisäksi tarjoiltavat kalat ovat merikarvialaisilta kalastajilta. Tuetaan yhdessä kotimaisia tiloja ja tuottajia, jotta saamme nauttia suomalaista ruokaa tulevaisuudessakin!

ELÄINTEN TYÖEHTOSOPIMUS

Farmi on eläinten koti! Tätä sopimusta noudattamalla mahdollistat eläinten hyvinvoinnin.

  1. Lapset pääsevät farmilla tutustumaan eläimiin läheltä, mutta muistetaan, että lapset ovat alueella omien aikuisten vastuulla ja valvonnassa
  2. Osassa aitauksissa voi vierailla. Tutustu toimintaohjeisiin aitauksen ovella. Eläimet pitävät rauhallisesta silittämisestä, mutta syliin niitä ei voi ottaa omatoimisesti
  3. Eläimet tarvitsevat myös lepohetkiä ja osa aitauksista on rauhoitettuja
  4. Hevosilla on niin tarkka ruokavalio, että niitä ei saa ruokkia ollenkaan. Lampaille, vuohille, kanoille ja pupuille voi tarjota ruohoa, oksia tai leipää, mikäli sitä ei ole aitauksen ovella kielletty
  5. Eläimet liikkuvat koko farmin alueella, joten laita roskat roskiin. Näin eläimet eivät vahingossa syö niitä.

Henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiin!

ECO-TONTTU SUOSITTELEE

Farmin Eco-tontulta saat vinkkejä ja ohjeita vastuulliseen matkailuun.