COVID-19

Covid-19 -tiedotus

Poikkeusolot tuoneet muutoksia Koivuniemen Herran toimintaan

Kulunut vuosi on ollut poikkeava koko maailmassa, eikä sen vaikutuksilta olla voitu välttyä maaseudullakaan. Koivuniemen Herran isäntäväki odottaa uutta toimintakautta optimistisena, mutta tilanne on vaatinut isojen muutosten tekemistä, jotta asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla. THL:n COVID-19 – tiedotusta seuraten on laadittu uudet ”hygienia-konseptit” maalaismeininkiin. Tartuntautien leviämisen riskiä pienentää jo sinällään monipuoliset ulkona järjestettävän ohjelman mahdollisuudet sekä erityisesti uudet suuret ja avarat sisätoimintojen tilat.

Turvallisuutta on kehitetty tekemällä muutoksia niin lipun ostoon, tarjoiluihin, toimintapaikkoihin kuin vierailuohjelmaankin. Tulevaa toimintakautta varten asetetaan tuotteille henkilömäärän rajoituksia.  Uusi lounaskahvila kehittää toimintaansa ja konseptiaan THL:n tiedotusten ja suositusten mukaiseksi. 

Eläinten kanssa tekeminen on tärkeä osa maatilan toimintaa. Jokaisen ohjelmanumerokulku on suunniteltu niin, että tartuntariski saadaan minimiin. Hygienian tehostamiseksi omm. pihapiirin käsienpesupaikkoja lisätty sekä käyty turvallisuustekijät läpi myös Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (TUKES) edustajan kanssa. Hygieniasyistä käsienpesun lisäksi joudumme myös muuttamaan esim. lypsyjen ohjelmaa niin, että maistiasiksi tarjotaan pastoroitua kaakaota, vuodenajan mukaan joko kuumana tai kylmänä. 

Tarpeettoman lähikontaktin minimoimiseksi lipun ostaminen on siirtynyt  verkkokauppaan, josta liput hankitaan etukäteen (rajoitettu määrä ja myyntiaika) tai paikkatilanteen mukaan viimeistään vaikka vasta paikan päällä. Tämä verkkokauppamyynti on ensisijainen ja suositeltavin lipun ostamisen muoto. Hygieniasyistä myös maksutapahtumissa paikan päällä suositellaan ensisijaisesti lähimaksun käyttöä.