MuuMaa

MuuMaa-landsbygdstemapark

Barnens bondgård i Merikarvia, Sastmola.

Välkommen till mjölkning! På MuuMaa har vi bondgårdsstämning för barn och andra reseledare under hela året. Stick dig in en dag eller njut av en riktig bondgårdssemester.

Kom och besök vår gård och upplev ett äventyr på den finska landsbygden. På gården kan du uppleva många roliga, guidade aktiviteter, som att mjölka en ko eller plocka hönsägg.

Besökstid i MuuMaa

Vi erbjuder spel och aktiviteter från höhoppning till en piratgrotta. Förutom jordbruksarbete, kanotpaddling eller njut av en picknick på gårdsgården. Alla programevenemang och andra aktiviteter ingår i dagspriset.

Dagens program på sommaren
Armband

Djurkompisar
Hos oss kan du förundras över djurrikets varelser, från den traditionella bondgårdens djur till lite mer annorlunda djurvänner. ”Från en grymtande gris till en silkeslen chinchilla och ett levande strumpeband”.

Program med ledare
Koskällan klingar eller husmor ropar till dagsprogram varje timme. Vill du mjölka en ko? Vill du åka ponnykärra eller traktor? Eller vill du kika in i hönshuset på hönshusturen? Under dagen fylls gården av djurkompisar att kela med, och kanske kan du också få en höna i famnen.

Traditionsworkshopar
I traditionsworkshoparna som varierar dagligen får du med hjälp av traditionspigan eller -drängen till exempel kärna smör, spinna garn eller klättra upp på pärttaket.

Lekplatser och vattenaktiviteter
På de mångsidiga lekplatserna kan du göra sandkakor, köra på traktorbanan eller rida käpphäst. Hoppa i höet, kryp igenom grottan och lek roliga fantasilekar i sjörövarladan. På stranden kan du friska upp dig med ett dopp eller ta en roddtur på gårdens myrtjärn.

Karta

Lägerelds- och picknickplatser
Ta med din egen matsäck och styr kosan mot picknick- och lägereldsplatsen. Tändstickor får du låna från receptionen och veden ingår i biljettpriset.

Temadagar under hela året

Se besöktid i MuuMaa