Barn och familje

Grupputflykter för barn- och familjegrupper, ”landsbygdsäventyr”

Programfyllda utflykter med landsbygdstema för barn och unga samt familjegrupper. Programmet är medryckande och inkluderar landsbygds- och/eller djurfärdigheter eller -kunskaper. Utrymmen, servering och praktiska arrangemang fungerar oberoende av väder.
Ta med er på utflyktsdagen

Både barn och vuxna ska gärna ha hållbara kläder som är lätta att tvätta. Det lönar sig ändå för både vuxna och barn att ta av sig ytterkläderna under resan.  Klä er varmt och vindtätt, gärna i flera lager. Skor som tål lantliv på fötterna.

  • Det är bra att ha med regnkläder för säkerhets skull.
  • För minstingarna kan ni ta med kärror och vagnar, pulkor på vintern. Terrängen är dock stenig.
  • Pengar för kiosken (=mynt) gärna i en blixtlåsficka.  Från kiosken kan ni köpa smått och sött, lemonad, glass och små souvenirer. Till exempel max 5 euro räcker bra som utflyktspengar. Små skolelever kan redan i förväg öva t.ex. 1e + 50c + 50c, så att ”matematiklektionen” går bra.
  • Ni kan ta med mat åt djuren på utflykten, t.ex. rotfrukter, sallad, torrt bröd (men inte mögligt). Ni kan mata fåren, getterna, kaninerna och fåglarna, men inte till exempel hästarna. De har en striktare diet, och så här hålls hästarna också ”snälla” och lär sig inte nafsa.
  • Skymningstidens kvällsgrupper kan ta med sig ficklampor bland annat för krypgrottan och andra spännande platser.
  • Speciellt under sommaren kan en stor del av programutrymmena nås med rullstol, bl.a. mjölkningen, djurens inhägnader, hästprogrammen, strandområdet och matsalarna.

Ankomst (anvisningar för reseledare och busschaufförer)
Se Googles karta och köranvisningar

Om kostnader och fakturering
Alla priser inkluderar mervärdesskatt (moms), som vi specificerar på räkningen. Priserna inkluderar inträde till MuuMaa och det aktuella programmet.

Betalning
På grund av ändringar i skattemyndighetens praxis sköts betalningen för utflykten med en räkning som skickas i efterhand.

När gruppen har anlänt får reseledaren en faktureringsförfrågan att fylla i (bl.a. den betalande instansens faktureringsnamn och adress så noggrant som möjligt samt gruppens sammansättning). För specificeringen behöver vi följande information: barn under 2 år, barn under skolåldern (minus dem under 2 år), skolbarn, vuxna. Ni kan också skicka faktureringsinformationen på förhand per e-post.

Observera även:
Vi fakturerar den bokade serveringen på Koivuniemen Herra enligt informationen vi har dagen före utflykten, men vi önskar att ni meddelar ändringar på +/- 7 personer ännu t.ex. när ni startar till numret 040 533 8057.
Gratisplatser (om gruppen har över 30 betalande): reseledare, busschaufför, barn under 2 år, dessutom beroende på gruppstorlek 1 gratisplats per 20 betalande.

Kontakta oss!